Plinska peč-vse kar morate vedeti o plinskih pečeh.

Nudimo dobavo, montažo in poprodajno podporo za plinske peči znamk Viessman, Vaillant, Bosch in Daikin.

Kako se lotiti nakupa nove plinske peči?

V podjetju Energopanel vam nudimo brezplačen ogled objekta, saj lahko le na ta način upoštevamo vse spremenljivke, ki determinirajo izbiro ustrezne plinske peči. Na podlagi ogleda objekta in pogovora z vami izdelamo ponudbo dobave in vgradnje plinske peči na ključ. Ker vsak proizvajalec ni primeren za vsak objekt v našem podjetju zastopamo več blagovnih znamk, kar je velika prednost pred ostalo konkurenco, ki favorizira samo eno blagovno znamko.

Investicija v novo plinsko peč je nižja, kot v druge ogrevalne sisteme.

Približno v treh letih se vam  celotna investicija povrne. Plinska kondenzacijska peč  zagotavlja zadostno toploto tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah. Učinkovitost  je na najvišji stopnji. Izkoristek plinske peči je do 110%. Plinska kondenzacijska peč zavzame najmanjši prostor med vsemi ogrevalnimi sistemi, zlasti v povezavi s kombiniranimi sistemi ogrevanja in pripravo sanitarne vode. Zato se vedno več ljudi odloča za menjavo ogrevalnega sistema in vgradnjo plinske kondenzacijske peči. Cena zemeljskega plina se je v zadnjih letih močno znižala. Danes je ena Kwh ura 5 centov ali manj z vsemi dajatvami in davki. Prav cena energenta  je največji razlog, da investiramo v plinsko kondenzacijsko peč.

ZA BREZPLAČEN OGLED NA DOMU PRITISNITE

plinska peč

Kaj je razlika med spodnjo in zgornjo kurilno vrednostjo?

Ko pri kondenzacijskih napravah govorimo o učinkovitosti do 98%, se ta nanaša na “zgornjo kurilno vrednost energenta”. Le to je treba razlikovati od spodnje kurilne vrednosti, ki se običajno uporablja za izračune v energetiki. Spodnja kurilna vrednost energenta je tista, ki se lahko doseže brez nastanka kondenzata. Spodnja kurilna vrednost torej izraža samo del skupne energije goriva.

Za razliko od spodnje, zgornja kurilna vrednost vključuje tudi količino toplote zadržane v vodni pari dimnih plinov. Tudi ta se lahko koristi z uporabo kondenzacijske tehnologije.

 

Kako deluje plinska peč- kondenzacijska?

V plinski kondenzacijski peči, se voda ogreva podobno kot v konvencionalnih napravah, le da se pri slednjih dimni plini odvajajo direktno v okolico.

Kondenzacijska tehnologija pa izkorišča tudi toploto v dimnih plinih. Dimni plini se pred izstopom ohladijo, njihova toplotne energija pa se vrača v krog ogrevanja.

Da se ta energija lahko uporabi, mora vodna para kondenzirati, kar se zgodi pri temperaturi pod 56 °C. Kondenzacijska naprava v plinski peči hladi vodno paro v posebnem izmenjevalniku toplote. Na ta način se dobljena energija uporablja za predgrevanje povratnega voda ogrevanja. Topla voda nato prehaja skozi primarni grelnik, kjer se dodatno ogreje do želene temperature.

Tekom tega procesa nastaja kondenzat, ki ga je potrebo odvesti v kanalizacijo. Kislost kondenzata je zelo nizka, tako da se lahko odvaja v kanalizacijske sisteme brez dodatne nevtralizacije (do 50KW).Kakšna je ekonomičnost plinskih kondenzacijskih peči?

Študije so pokazale, da moderne plinske peči še vedno niso toliko v uporabi, vendar se še vedno v veliki meri uporablja ogrevanje s starimi in dotrajanimi pečmi na olje in kombinirano na drva-premog. Z investicijo v sodobni ogrevalni sistem plinske peči (kondenzacijske)  lahko prihranimo na energiji. Prihranki so toliko večji, zaradi visoke cene energenta ELKO in dotrajanih peči. Prihranek v 20 letih delovanja novega ogrevalnega sistema znaša kar do 18.000 EUR.

Nudimo vam 15% popust na vse plinske peči.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte na info@energopanel.com.

Nudimo vam brezplačni ogled na vašem domu

Za dodatne informacije pritisnite
TUKAJ
Kondenzacijske plinske peči zahtevajo dodaten pribor za odvod dimnih plinov

Inštalacija plinske kondenzacijske peči na obstoječi dimnik zahteva vgradnjo dodatne plastične cevi v obstoječi jašek. Ta cev ima manjši presek, tako da se v večini primerov lahko vgradi v obstoječi dimnik.

ZA IZRAČUN BREZPLAČNE PONUDBE PRITISNE

Zakaj izbrati nas?

  • Nudimo brezplačen ogled na vašem domu,
  • Izdelamo strokovni izračun pravilne izbire ogrevalnega sistema,
  • Skrbimo za vso potrebno dokumentacijo,
  • Uredimo eko subvencijo,
  • Vgradnja strojnih inštalacij.