KAKO DELUJE OGREVANJE Z IR PANELI?

IR paneli

 

IR paneli – Kako deluje IR-ogrevanje?

Izkoristek ogrevanja z ir paneli je skoraj 100 % saj vsa energija ostane, oziroma se shrani v prostoru in segretih predmetih, zaradi oddajanja dolgih infrardečih C-valovov v prostor. Temperatura se po prostoru razporedi enakomerno in ne v večini pod stropom, kot se to dogaja pri običajnih konvekcijskih ogrevanjih. Na ta način  z ir paneli zmanjšamo stroške ogrevanja tudi do 60 %.

Prijetno in zdravo ogrevanje

Ker pri ogrevanju ne prihaja do vrtinčenja zraka, kot pri ostalih ogrevalnih sistemih in se ohranja primerna vlažnost zraka  lahko rečemo, da je ogrevanje z IR- paneli bolj naravno in zdravo. IR ogrevanje odpravlja vzroke za nastajanje plesni in vlage, kar pozitivno vpliva na vaše zdravje. Je okolju prijazna in zelena energija saj električno energijo pridobivamo iz okolja.

Kje lahko uporabljamo panele?

Montaža IR-panelov je enostavna brez velikega posega v prostor.Vgradimo jih lahko v vsak prostor v obliki ogledala, slike ali table. Namontiramo jih v dnevne in otroške sobe, kuhinje, kopalnice,stopnišča,avtodome.Zaradi svoje oblike in barve pa so skoraj neopazni. V 90% jih montiramo na strop lahko pa jih uporabljamo tudi kot samostoječe panele ali kot dizajn.

Za brezplačno svetovanje na domu kliknite tukaj Za ogled naše ponudbe IR panelov kliknite tukaj

Dodaj odgovor