KAKO DELUJE OGREVANJE Z NOVODOBNIMI IR PANELI?

IR paneli

IR paneli – Kako deluje IR-ogrevanje?

Izkoristek ogrevanja z ir paneli je skoraj 100 % saj vsa energija ostane, oziroma se shrani v prostoru in segretih predmetih, zaradi oddajanja dolgih infrardečih C-valovov v prostor. IR valovanje ne ogreva zraka kot konvekcijski ogrevalni sistemi, vendar ogrevajo predvsem stvari v svoji neposredni bližini, kot so  tla, stene, predmete, tekočino in živa bitja, ki nato na človeku zdrav način oddajajo toploto nazaj v prostor in ga  nato enakomerno segrejejo. IR panel v naši ponudbi delujejo  na tak način kot, da bi imeli montirano talno gretje tudi po stenah in stropu prostora in bi vaše stanovanje ali poslovni prostor deloval v nizkotemperaturnem režimu, kar pa se je izkazalo za bolj učinkovito, kot visokotemperaturno radijatorsko segrevanje . Tako proizvedena toplota je podobna ogrevanju sonca, ki je za človeka in živali ugodna. Z gotovostjo lahko trdimo, da je ogrevanje z ir paneli v primerjavi s konvekcijskim bolj zdrav način ogrevanja.

Temperatura se po prostoru razporedi enakomerno in ne v večini pod stropom, kot se to dogaja pri običajnih konvekcijskih ogrevanjih. Na ta način  z ir paneli zmanjšamo stroške ogrevanja tudi do 60 %.

Prijetno in zdravo ogrevanje

Ker pri ogrevanju ne prihaja do vrtinčenja zraka, kot pri ostalih ogrevalnih sistemih in se ohranja primerna vlažnost zraka  lahko rečemo, da je ogrevanje z IR- paneli bolj naravno in zdravo. IR ogrevanje odpravlja vzroke za nastajanje plesni in vlage, kar pozitivno vpliva na vaše zdravje. Je okolju prijazna in zelena energija saj električno energijo pridobivamo iz okolja.

Za ogled naše ponudbe IR panelov kliknite tukaj

 

Kako hitro se povrne investicija v ir panele?

Ir paneli so v primerjavi z investicijami v druge ogrevalne sisteme precej nižji. Sama investicija se lahko povrne kar v treh letih, če smo prej greli na olje.

Kje lahko uporabljamo panele?

Montaža IR-panelov je enostavna brez velikega posega v prostor. Vgradimo jih lahko v vsak prostor v obliki ogledala, slike ali table. Montiramo jih v dnevne in otroške sobe, kuhinje, kopalnice, stopnišča, avtodome. Zaradi svoje oblike in barve pa so skoraj neopazni. V 90% jih montiramo na strop lahko pa jih uporabljamo tudi kot samostoječe panele ali kot dizajn.

Za brezplačno svetovanje na domu kliknite tukaj Za ogled naše ponudbe IR panelov kliknite tukaj

Dodaj odgovor